Jadłospis dla Przedszkola na tydzień 2-9.11.2020r.
Poniżej podajemy jadłospis dla Przedszkola. Zespół zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Do każdego posiłku podawana jest również woda.
Spis alergenów znajduje się pod jadłospisem do pobrania.
Poniżej plik do pobrania w formacie .pdf:
Lp. |
Data |
Śniadanie |
Obiad
|
Przystawka do II dania |
Podwieczorek |
1.
|
Poniedziałek 02.11.2020r. |
chleb/bułka kajzerka 50g Płatki czekoladowe Nesquik z mlekiem 150ml masło 8g, pasztet drobiowy 10g, ogórek kiszony 10g, herbata z miodem i cytryną 150ml |
Zupa z zielonym groszkiem i ziemniakami 150ml, Makaron Lubella 60g, sos spaghetti z mięsem mielonym i papryką 100g, kompot z czarnej porzeczki 150ml |
Kiwi krojone |
Kisiel truskawkowy do picia 100ml, ciastko zbożowe/ biszkopty 30g, morela suszona 20g |
2. |
Wtorek 03.11.2020r. |
Chleb/bułka wrocławska 50g, Masło 8g, wędlina z indyka 20g, ogórek kiszony w plastrach 10g, kawa zbożowa z mlekiem 150ml |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 150ml, Ziemniaki puree 100g, jajko sadzone 1szt, surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym 80g, kompot wiśniowy 150ml |
winogron |
Rogal z masłem, powidła śliwkowe 5g, Czekolada do picia na ciepło 100ml, chrupki kukurydziane 2g |
3. |
Środa 04.11.2020r. |
Płatki Corn Flekes z mlekiem 150ml, chlebek wieloziarnisty 50g, masło 8g, żółty ser (wiórki) 5g, pomidor w plastrach 4g, herbata z cytryną i miodem 150ml |
Krem z soczewicy czerwonej, groszek ptysiowy 150ml, Ziemniaki puree 100g, twarożek z jogurtem naturalnym i szczypiorkiem 50g, kompot
|
Banan krojony |
Ciasto jogurtowe 40g, herbata z żurawiny 150ml, morela suszona 10g |
4. |
Czwartek 05.11.2020r. |
Chleb orkiszowy/ bułka kajzerka 50g, masło 8g, kiełbasa szynkowa 20g, ogórek zielony w plastrach, kawa Inka z mlekiem 150ml |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 150ml, Kasza jęczmienna 100g, gulasz wieprzowy 50g, sos, ogórek kiszony krojony 50g, kompot z czarnej porzeczki 150ml |
Gruszka krojona
|
Pieczywo pszenne 40g, masło 4g, Nutella 4g, woda ciepła z miodem i cytryną 100ml, paluszki z sezamem |
5. |
Piątek 06.11.2020r. |
Zacierka na mleku 150ml, pasta rybna z makreli w pomidorach (wyrób własny) 20g, pieczywo wieloziarniste 50g, masło 8g, herbata miętowa 150ml |
Barszcz ukraiński z ziemniakami 150ml, Ziemniaki, sałatka śledziowa z jabłkiem, ogórkiem kiszonym i jogurtem naturalnym 50g, Kompot wieloowocowy 150ml |
Mandarynka obrana |
Pączki kulki z cukrem 30g, kanapka z masłem i serkiem topionym 40g, herbata malinowa 150ml |
6. |
Poniedziałek 09.11.2020r. |
Chleb/bułka pszenna 50g, masło 8g, parówka cielęca na ciepło 10g, ketchup 2g, sałata, rzodkiewka 4g, herbata z miodem i cytryną |
Zupa grochowa z kiełbasą krojoną w kostkę 150ml, Makaron rurki, ser twaróg na słodko100g, kompot wiśniowy 150ml |
Jabłko krojone |
Kanapka z masłem i pomidorem 40g, biszkopty 2g, herbata żurawinowa 150ml |