Jadłospis dla Szkoły na tydzień 31 maja - 7 czerwca 2021 r.

Poniżej podajemy jadłospis dla Szkoły. Zespół zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie. Spis alergenów znajduje się pod jadłospisem do pobrania.

Do każdego posiłku podawana jest woda.

Poniżej plik do pobrania w formacie .pdf:

Poniedziałek 31.05.2021 r.

Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami na wywarze drobiowym,

makaron rurki, sos pomidorowy (miksowane pomidory konserwowe) z cebulką i natką

kompot wieloowocowy

Wtorek 01.06.2021 r.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze drobiowym,

ryż na sypko, ryba po grecku z warzywami,

kompot z czarnej porzeczki

Środa 02.06.2021 r.

Kasza manna na rosole z warzywami,

ziemniaki, udko kurczaka w przyprawach ziołowych z pieca, marchewka gotowana krojona w kostkę,

kompot wiśniowy

Poniedziałek 07.06.2021 r.

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami na wywarze drobiowym,

makaron, sos spaghetti z papryką i mięsem mielonym,

kompot z czarnej porzeczki

Jadłospis dla Przedszkola na tydzień 31 maja - 7 czerwca 2021 r.

Poniżej podajemy jadłospis dla Przedszkola. Zespół zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.

Do każdego posiłku podawana jest również woda.

Spis alergenów znajduje się pod jadłospisem do pobrania.

Poniżej plik do pobrania w formacie .pdf: 

L.p.

Data

Śniadanie

Obiad

Przystawka do II dania

Podwieczorek

1.

Poniedziałek

 

31.05.2021 r.

Kaszka manna na mleku, kanapka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, sałata, herbata z miodem i cytryną

Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami na wywarze drobiowym, makaron rurki, sos pomidorowy (miksowane pomidory konserwowe) z cebulką i natką, kompot

Gruszka krojona

Rogal z makiem, masło, konfitura z czerwonej porzeczki, herbata rumiankowa, żurawina suszona

2.

Wtorek

 

01.06.2021 r.

Chleb/ bułka kajzerka, masło, parówka cielęca na ciepło, pomidor krojony, szczypiorek ,sałata, szczypiorek, kawa z mlekiem

Zupa kalafiorowa z ziemniakami na wywarze drobiowym, ryż na sypko, ryba po grecku, kompot wieloowocowy

Ogórek zielony krojony

Pieczywo, pieczeń rzymska, papryka krojona, herbata żurawinowa

3.

Środa

 

02.06.2021 r.

Zacierka pszenna na mleku, kanapka z masłem, ogórek zielony krojony, sałata, szczypiorek, herbata miętowa

Kasza manna na rosole z warzywami, ziemniaki, udko kurczaka w przyprawach ziołowych z pieca, marchewka gotowana krojona, kompot wiśniowy

Banan

Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką, kakao, woda ciepła, płatki migdałowe

4.

Piątek

 

04.06.2021 r.

Ryż na mleku, kanapka z masłem, pasta rybna (wyrób domowy), papryka krojona, sałata, herbata z czarnej porzeczki

Barszcz ukraiński na wywarze drobiowym, naleśniki z dżemem, kompot wieloowocowy

Winogron

Bułka wrocławska z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, paluszki z sezamem, woda z sokiem malinowym

5.

Poniedziałek

 

07.06.2021 r.

Chleb/ bułka z dynią, masło, jajecznica na masełku ze szczypiorkiem, rzodkiewka, sałata, kawa zbożowa z mlekiem

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron, sos spaghetti, papryką i mięsem mielonym, kompot z czarnej porzeczki

Jabłko krojone

Koktajl owocowy z jogurtem, kanapka z masłem, woda z cytryną i miodem

Odpłatność za wyżywienie w czerwcu 2021r.

Drodzy Rodzice! 

Odpłatność za obiady w czerwcu 2021 r. dla Uczniów wynosi:

 

obiad: 16 dni x 4,00 zł = 64,00 zł

 

Wpłaty prosimy dokonać do dnia 10 czerwca 2021r. na numer konta podany poniżej.

 

Dane do przelewu:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Sycowie

56-500 Syców, ul. Kościelna 3

BS o/Namysłów 90 8890 0001 0024 0406 2000 0002

Odpłatność za wyżywienie w listopadzie 2020r.

Drodzy Rodzice!

Poniżej przekazujemy informację na temat opłaty za wyżywienie w listopadzie:

 

Odpłatność za obiady uczniowie

Klas I - III

w listopadzie   2020r.

 

obiad :          13  dni     x     4,00 zł   =        52,00 zł

                           

Wpłata do dnia 10.11.2020r.

 Dane do przelewu:

Zespół Szkolno- Przedszkolny w Sycowie

56-500 Syców, ul. Kościelna 3

BS o/ Namysłów 90 8890 0001 0024 0406 2000 0002

 

UWAGA!

Uczniowie klas IV –VII

Ze względu na powstałą w październiku nadpłatę prosimy w tym miesiącu nie dokonywać wpłaty z tytułu obiadów.

Rozliczenie tego miesiąca będzie w grudniu 2020r.

JADŁOSPIS 09-13.03.2020r.

PONIEDZIAŁEK  09.03.2020r.

Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym , pieczywo mieszane (1,3,7,9)

Makaron , sos spaghetti z mięsem mielonym i papryką, banan krojony, mandarynki (1,3,7) Kompot

WTOREK 10.03.2020r.

Kasza manna na rosole , pieczywo mieszane (1,9)

Ziemniaki puree, kotlet mielony, buraczki, papryka i rzodkiewka krojona  (1,3,7) Kompot

ŚRODA  11.03.2020r.

Zupa z soczewicą czerwoną, pomidorami i papryką  , pieczywo mieszane (1,7,9)

Kluski ziemniaczane kładzione łyżką , okraszone skwarkami z boczku

i cebulki, kapusta kiszona zasmażana, śliwka suszona (1,7,9)  Kompot

CZWARTEK  12.03.2020r.

Krem marchewkowo- porowy z groszkiem ptysiowym, pieczywo mieszane (1,3,5,7,9)

Ziemniaki puree ,parówki cielęce nacinane, sos śmietanowo- koperkowy, surówka z kapusty pekińskiej, żurawina, ogórek zielony krojony (1,5,7,9) Kompot

PIĄTEK   13.03.2020r.

Zupa ogórkowa z ziemniakami , pieczywo mieszane (1,7,9)

Placki ziemniaczane z cukrem i jogurtem naturalnym ,

 winogron, migdały, ciastka „Lubisie” (1,3,47,9) Kompot

JADŁOSPIS od 23.09.2019 do 27.09.2019

 

PONIEDZIAŁEK  23.09.2019r.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą, pieczywo (1,7,9)

Makaron z twarogiem na słodko, papryka i ogórek krojony,(1,3,7)

                                               Kompot

WTOREK  24.09.2019r.

Zupa z zielonego groszku , pieczywo (1,6,7,9)

Ziemniaki puree, gołąbki, sos pomidorowy, winogron,  (1,7) Kompot

ŚRODA  25.09.2019r.

Zupa kalafiorowa, pieczywo (1,7,9)

Pierogi z truskawkami, polane roztopionym masłem, żurawina suszona, ogórek zielony krojony, (1,7,8,9) Kompot

CZWARTEK  26.09.2019r.

Rosół z makaronem, pieczywo (1,3,7,9)

 Ziemniaki, gulasz z fileta z indyka , sos zabielany, surówka z kiszonej kapusty, marchewka krojona , (1,3,7,9). Kompot

PIĄTEK   27.09.2019r.

Zupa koperkowa,  pieczywo (1,7,9)

Ziemniaki puree, paluszki rybne z dorsza, surówka wielowarzywna

 z sosem vinegret,  (1,3,7,8),  Kompot