JADŁOSPIS od 18.02.2019 do 22.02.2019

 

 

JADŁOSPIS
 18-22.02.2019r.

 

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019r.

Żurek z kiełbasą i ziemniakami,  pieczywo (1,7,9)

Makaron, sos śmietanowo- serowy, warzywa gotowane, ( 1,3,7) 

 ogórek kiszony krojony. Kompot

 

WTOREK 19.02.2019r.

Krupnik z kaszą jaglaną, pieczywo (1,9)

Ziemniaki, kotlet schabowy , surówka z czerwonej kapusty, (1,3,7,9) 

 jabłko krojone. Kompot

 

ŚRODA  20.02.2019r.

Krem pieczarkowy z makaronem, (1,3,7,9)

Pierogi ruskie , okraszone duszoną kiełbasą, boczkiem i cebulką.

                      marchewka, banan krojony . Kompot

 

CZWARTEK  21.02.2019r.

Zupa kalafiorowa, pieczywo (1,7,9)

Ziemniaki, klopsiki drobiowe w sosie śmietanowo- koperkowym,

surówka z selera z rodzynkami,(1,3,7,9).   Kompot

 

PIĄTEK 22.02.2019r.

Zupa koperkowa, pieczywo (1,7,9)

Ziemniaki, paluszki rybne z dorsza, surówka wielowarzywna, sos vinegret. (1,,7,9) Kompot

 

 

 

Odpłatność za obiady - luty 2019r.

Odpłatność za obiady i herbatę w lutym  2019r.

 

            obiad :          14  dni     x      3,20 zł   =         44,80 zł

        herbata :          14  dni     x      0,25 zł    =          3,50 zł    

       

                                                               Wpłata do dnia 20.02.2019r.

 

 

 

UWAGA!

Proszę, aby rodzice kontrolowali informację  na dzienniku elektronicznym  dot. kwoty za    obiady  lub herbatę.

Jeśli jest problem z dziennikiem elektronicznym, proszę przyjść po informację do sekretariatu.

Jadłospis 11-15.02.2019r.

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019r.

Zupa grochowa  z kiełbasą,  pieczywo (1,7,9,13)

Makaron, sos pomidorowy z cebulką i natką, ( 1,3,7) 

 ogórek kiszony krojony. Kompot

 

WTOREK 12.02.2019r.

Ryż na rosole, (1,9)

Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, (1,3,7,9) 

 jabłko krojone. Kompot

 

ŚRODA  13.02.2019r.

Zupa jarzynowa , pieczywo (1,7,9)

Ziemniaki puree, twarożek ze szczypiorkiem i jogurtem naturalnym,  marchewka krojona . Kompot

 

CZWARTEK  14.02.2019r.

Zupa szpinakowa, pieczywo (1,7,9)

Kopytka, gulasz wieprzowy, kapusta zasmażana,(1,3,7,9)

 banan krojony, Kompot

 

PIĄTEK 15.02.2019r.

Kapuśniak z kiszonej kapusty, pieczywo (1,7,9)

Racuchy drożdżowe z jabłkiem i cukrem pudrem, (1,3,7)

gruszka i marchewka krojona. Kompot.

Dane do przelewu za obiady i herbatę

Szkoła Podstawowa Nr 3
ul. Kościelna 3, 56-500 Syców
BS o/Namysłów 90 8890 0001 0024 0406 2000 0002

 

Odpłatność za obiady i herbatę
w październiku    2018r.

obiad : 23 dni x 3,20 zł = 73,60 zł

herbata : 23 dni x 0,25 zł = 5,75 zł    
       
                                                               Wpłata do dnia 10.10 .2018r.

UWAGA!

Proszę, aby rodzice kontrolowali informację  na dzienniku elektronicznym  dot. kwoty za obiady  lub herbatę.

Jeśli jest problem z dziennikiem elektronicznym, proszę przyjść po informację do sekretariatu.

 

Lista alergenów

wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
 Nr 1169/2011  w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności.

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:
1.Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub  ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jajka i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7 .Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj. migdały (Amy gdalus communis L), orzechy laskowe  (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy maka damie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne
9. Seler zwyczajny i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO 2
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

 

JADŁOSPIS od 22.10.2018r. do 26.10.2018r.

PONIEDZIAŁEK 22.10.2018r.

Żurek z ziemniakami i kiełbasą, pieczywo.

Makaron z serem na słodko, gruszka i  ogórek kiszony krojony.  Kompot

 

WTOREK 23.10.2018r.

Zupa owocowa z makaronem,

Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki.  Kompot

 

ŚRODA  24.10.2018r.

Zupa prezydencka, pieczywo

Risotto z kurczakiem i warzywami, ogórek kiszony krojony. Kompot

 

CZWARTEK  25.10.2018r.

Kaszka manna na rosole,

Ziemniaki, dorsz , surówka z ogórka konserwowego.  Kompot

 

PIĄTEK 26.10.2018r.

Barszcz ukraiński, pieczywo

Pierogi leniwe na słodko, polane tłuszczem. Ogórek zielony

i marchewka krojona.  Kompot